Designa barnrummet


Ett av de rum som är kanske svårast och samtidigt mest skojigt att inreda är barnens rum! Svårt för att det kanske inte finns så mycket utrymme som prylarna kräver, och för att man vill tänka lite långsiktigt när barnet växer utan att det blir för tråkigt för den ålder barnet är i nu. Skojigt för att det låter dig släppa loss fantasin och kreativiteten, och kanske till och med låter det bli ett projekt som du utför tillsammans med ditt barn!

Mother helps son how to use a lap top and internet

Beroende på hur stort rummet är kan du behöva tänka till i fråga om förvaring och utrymmen. Ska ni göra om helt och hållet, kasta ut allt som finns och göra om från grunden? Måla eller tapetsera om, köpa nya möbler och designa med nya små detaljer? Är rummet så litet så att en säng på höjden funkar bäst, där man kan sitta under för att pyssla eller göra läxor? Eller är det ett större rum så ni till och med kan ställa in en mysig soffa? Vilka färger ska ni välja? Färgglatt i hela rummet eller en neutral bas där detaljerna ni ställer in på slutet får agera accentfärger? Det finns egentligen inga rätt och fel, men planera i förväg istället för att plocka och ställa in allteftersom. Med bra planering ökar chansen att det blir ett snyggt rum med trevlig helhet.

En viktig sak är dock just det faktum att man behöver ha bra förvaringslösningar. Dels för att en massa saker överallt ger ett rörigt intryck, men även för att det blir svårare att hålla i ordning och städa med för mycket saker överallt. Särskilt viktigt är det om du vill att barnet själv ska lära sig att städa och ta ansvar. Med en del kreativitet kan du komma på spännande och roliga lösningar. Läs gärna inredningstidningar och bloggar för inspiration!

Om man börjar med en neutral och enfärgad bas så är det viktigt att man inte sedan fastnar där utan att man ser till att våga sticka ut med färger och former. Det är trots allt ett barnrum som du designar! Färger, former och figurer manar till barnets utveckling och kreativitet. Fråga gärna barnet själv vad det tycker om och se till att få med lite av det.

Leave a Reply

mts_best