Att förbereda sig innan bebisen kommer


Tiden när barnet ligger i magen är både spännande och intensiv. Ena stunden känns det som att barnet aldrig ska komma ut därifrån medan det i nästa stund kan kännas stressande nära nedkomst. Plötsligt är det bara ett par veckor kvar och massor finns att förbereda, och tänk om det blir tidigare än beräknat?! Förberedelserna innan bebisen kommer består både i mental förberedelse hos sig själv och att förbereda med de barnartiklar som behövs i hemmet samt inför utflykter. Allt går egentligen att lösa efterhand även när barnet är fött, men det kan kännas skönt att ha förberett det mesta man kan innan. Om inte annat så för sitt eget lugns skull.

Classic children room white color 3D rendering

Om barnet ska ha ett eget rum så är det otroligt mysigt att fixa och dona i rummet. Vissa väljer att göra om helt med nya färger på väggarna, möbler, gardiner och inredning som är anpassade efter det lilla knytet som snart kommer flytta in snart. Det är inte så konstigt egentligen. Mammors, och även till viss del pappors, instinkt är nämligen att boa och förbereda för det nya livet som kommer att ta upp det mesta av tillvaron om några veckor eller månader. Man vill ha en trygg plats färdig för sin älskade lilla avkomma. Känner du att du vill och orkar så ska du naturligtvis greja med allt det här! Njut av känslan och köp de saker som du vill. Låt ingen säga åt dig att du är för tidigt ute när du vill köpa och montera ihop spjälsängen i femte månaden!

Förutom artiklarna i barnrummet så finns det andra saker man kan förbereda. Att köpa några klädesplagg är alltid mysigt och bygger upp förväntan på ett härligt sätt. Napp och nappflaska, handdukar, barnvagn, babysitter, babynest, bebayvakt, blöjor, våtservetter, amningskudde och så vidare. Listan kan göras lång och det är bara ni själva som avgör vad och hur mycket av babyartiklarna som ni vill investera i och förbereda före. Det handlar som sagt inte bara om att man har allt klart, utan minst lika mycket om att få njuta av den förväntan som man inte kommer få uppleva särskilt många gånger i livet.

Leave a Reply

mts_best