Hur väljer man rätt barnvagn?

Att förbereda och handla inför livet med en ny familjemedlem kan vara fantastisk, underbart och oerhört stressframkallande. Ett av de allra största inköpen innan en bebis ankomst är ofta en barnvagn. Barnvagnsutbudet är enormt och tillverkarna lanserar regelbundet nya spännande modeller. Men hur stora hjul behöver en barnvagn ha? Hur stor ska vagnen vara? Och vilka gadgets och tillbehör behöver man egentligen? Det finns onekligen mycket att tänka på vid valet av barnvagn. Det här inlägget är tänkt som en hjälp på traven innan du ger dig ut i barnvagnsdjungeln.

När ska barnvagnen användas?

Vid valet av barnvagn är det bra att sätta sig ner och noggrant fundera över när vagnen kommer att användas. Genom att ta del av tester av olika barnvagnar får du enkelt en överblick av olika typer av vagnar. Bor ni på landet eller stan? Kommer vagnen främst köras på grusväg eller asfalt? En vagn med stora hjul tar sig lättare fram i terräng. Den har oftast även en bättre stötdämpning och fjädring, något som är skönt och verkar sövande på en bebis. Små svängbara hjul är praktiska i stadsmiljö. De gör vagnen manövrerbar och lätt att vända. De är dock inte optimala när det ligger mycket snö på gatorna.

Annat att tänka på vid valet av barnvagn

Precis som vid ett köp av bil kan det vara en god idé att testköra olika barnvagnsmodeller. Är ni som ska köra vagnen olika långa? Då kan det vara en idée att investera i en barnvagn med ett reglerbart styre. Att välja rätt storlek på vagnen kan vara knivigt. En stor vagn är rymlig och praktisk för den med mycket plats. En lite mindre modell får enklare plats i hissen och oftast lättare och smidigare att bära. Glöm inte heller att kontrollera huruvida barnvagnen får plats i bagageluckan på bilen. Bor ni högt upp? Då kanske ni bör satsa på en barnvagn med en uttagbar mjuklift, eller att köpa till en sådan. Ett annat praktiskt tillbehör är en bilstolsadapter.

Leave a Reply

mts_best