Få ordning på leksakerna

Leksaker. Hur mycket man än försöker begränsa dem så lyckas de alltid att ta sig in och det värsta är att de förökar sig på egen hand. Inte ligger de heller still där man placerar dem, utan på sekunder har de fyllt upp hela hemmet. Att ha ordning i barnrummet är inte det lättaste och ännu svårare blir det med alla leksaker som finns omkring en.

Har du också tröttnat på att leksakerna inte stannar i barnets rum utan sprider ut sig till vardagsrum, kök, badrum och hall? Du är inte ensam. Att som förälder försöka hålla hemmet snyggt och stilrent kan vara en riktig kamp. Vi har dock lösningen på problemet och kommer här med de absolut bästa tipsen för att ha ordning i barnrummet och på leksakerna.

 

Våra bästa tips

1. Ha inte allt framme samtidigt

Om barnet har för många leksaker framme samtidigt kommer de inte att uppskattas på samma sätt. Du kommer också att ha mer att städa. Är det små och enkla leksaker, exempelvis roliga Pokemon leksaker som barnet leker ofta med ska du naturligtvis inte plocka bort dessa. Välj dock gärna de större och mer otympliga föremålen. Förvara leksakerna i källaren och ta fram dem igen när de tillgängliga leksakerna inte är roliga längre. Byt ut.

2. Leksakerna ska stå i rätt höjd

För att du ska slippa ställa dig upp och hämta varje liten leksak så se till att leksakerna förvaras i barnets höjd. På så sätt kan barnet även själv hjälpa till att städa undan när leken är klar och detta utan mamma eller pappas hjälp.

3. Rätt förvaring

Många förvaringsmöjligheter är avgörande för hur lätt det ska bli att hålla ordning. Välj gärna låga förvaringskorgar eller möbler och låt barnets favoritleksaker ligga just här. Vill du förenkla ordningen ännu mer kan du sätta upp bilder på vad som ska ligga i vilken låda, till exempel småbilar i en låda och dockor i en annan.

4. Upp med sakerna på väggen

Att maximera golvytan är viktigt för att ditt barn ska få så mycket lekyta som möjligt. Du löser problemet genom att välja vägghängd förvaring istället för möbler som står gå golvet. Det kan vara skåp eller vackra hyllor. Även här underlättar du för barnet att kunna hitta till sina saker själv. Naturligtvis kan du även här välja att sätta bilder på skåpdörrarna.

5. Krokar underlättar mycket

Krokar på väggen ger många möjligheter och lämpar sig inte bara för kläder eller handdukar. På krokarna kan du hänga allt från hörlurar till hopprep eller varför inte medaljer. Ett stort plus med krokar är att de finns som självhäftande om du så önskar. På så sätt slipper du oroa dig för att förstöra väggen.

Leave a Reply

mts_best