Fixa billigt barnkalas

Har du ont om pengar och plånboken ekar, men det är dags för barnkalas? Ingen fara! Vi vet hur stressigt det kan vara att försöka få ihop en bra fest på en liten budget, men förlora inte hoppet direkt. Här samlar vi nämligen de absolut bästa tipsen som du kan behöva för att maxa roligheterna på festen, men samtidigt hålla nere kostnaderna.

Gör egna inbjudningskort

 

Visst kan det låta som ett väldigt simpelt sätt att hålla nere kostnaderna, men sanningen är att inbjudningskort faktiskt kan vara onödigt dyra. Istället för att köpa inbjudningskort så kan ni göra era alldeles egna. Barnet kan få rita, klistra eller klippa och naturligtvis hjälper du till att skriva adress, tid och dag. Om kompisarna även bor inom gångavstånd så kan ni lämna inbjudningarna i brevlådan själva. På så sätt sparar du även in på porto. Med hjälp av dagens teknik kan även ett sms fungerar utmärkt – det billigaste alternativet.

Planering

Att panikplanera i sista stund kommer oftast leda till att du köper på dig alldeles för mycket eller helt onödiga saker. Se till att du är ute i god tid med vad som ska köpas och besök hellre stormarknader med låga priser än att handla på de dyraste matbutikerna. På internet kan du även fynda dekorationer som ballonger, dukar eller tallrikar. Hemsidan Barnkalaset.se har t.ex. mängder med fantastiska saker för just barnkalas. Ett roligt och annorlunda sätt att duka är att välja helt vanliga, billiga, vita pappersdukar. Ställ sedan fram skålar med kritor och låt barnen själva dekorera sin duk.

Mat, dryck och fika

Det blir allt vanligare att bjuda på mat i samband med barnkalas, men mat är dyrt och absolut inget måste. Om du istället lägger kalaset strax efter lunch så kommer alla barn att vara mätta nog för mat, men tillräckligt hungriga för fika. Billigast är det även om du lagar allting själv än att köpa. Du kan t.ex. göra pannkakstårta, sockerkaka, chokladbollar och mycket mer på en väldigt liten budget. Det kan även vara en god och rolig idé att skippa all typ av fika och istället erbjuda barnen en glasskiosk. Skapa glasskiosken med hjälp av kartong och låt sedan barnen handla med låtsaspengar.

Dekorationer

På ett barnkalas vill man naturligtvis att det ska vara lite fint dekorerat, men dekorationer kan vara kostsamma. Ett bra sätt att komma undan den största kostnaden när det kommer till dekorationer är genom att handla på större matvaruhus istället för t.ex. i leksaksbutiker. Visst kan det vara roligt med Nalle Puh eller en annan karaktär på tallrikarna, men barn bryr sig sällan lika mycket om dukningen som vi vuxna gör. Vill du underhålla barn räcker det med att du blåser upp ett gäng med ballonger och låter dem ligga fria att leka med, kasta runt eller bolla till varandra.

Leave a Reply

mts_best