Med barnet på stranden


En dag på stranden tillsammans med barnen? Det är en alldeles perfekt aktivitet en härligt, solig sommardag. Men även andra tider på året kan man njuta vid sjön eller havet. Det beror lite på vad man är ute efter. Låt oss dock fokusera på den där varma sommardagen. Vad behöver man egentligen packa med för att det ska bli en både trevlig och säker upplevelse för alla? Vad behöver man för en dag som lämnar härliga semesterminnen till framtiden?

Two little brothers have just built a sandcastle. Sunny summer day.

Det finns två områden att fokusera på. Säkerhet och nöjen. Varje år händer det olyckor där barn är inblandade i samband med vatten och därför behöver man tänka på både barnartiklar som skyddar barnen och vara vaksam med ett noggrant säkerhetstänkt vid besöket. Först och främst måste man komma ihåg att barn drunknar tyst. De ropar inte på hjälp om de kommer i nöd. Därför behöver man, trots diverse simredskap, ändå alltid hålla ett vakande öga på dem. Men de barnartiklar som finns för badstunden är ändå mycket roliga för barnet och ger det icke simkunniga barnet en större frihet att leka och röra sig i vattnet tillsammans med dig. Ni kan köpa armpuffar, simring eller flytande barnartiklar som badbåtar eller uppblåsbara djur. Uppe på land kan man utrusta sig med bollar av olika slag, andra strandleksaker, hinkar och spadar för att bygga sandslott och så vidare. För att skydda mot värmeslag eller brännskador så bör man smörja in barnet med hög solskyddsfaktor och man kan även investera i ett parasoll att söka skydd under. Solskyddande plagg kan även vara en god idé för de soligare dagarna eller barn som är extra känsliga.

Ha gärna med kameran för att förverkliga stunden vid stranden, men kom ihåg att det är i nuet vi lever. Det räcker med någon enstaka bild. Sen kan du njuta tillsammans med ditt barn och ge den full uppmärksamhet som man kanske inte alltid hinner i vardagen. En dag på stranden är en fantastisk upplevelse för ditt barn och ett kostnadsfritt äventyr, bortsett från de barnartiklar som är en god idé att investera i. För ert höga nöjes skull, och för säkerheten.

Leave a Reply

mts_best