Tjäna pengar för laget eller klassen

Att skolklasser och idrottslag säljer saker i syfte att få råd med någonting hör inte till ovanligheterna. Oavsett om det handlar om att samla in pengar till en klassresa eller en idrottsturnering är någon typ av försäljning ett av de effektivaste sätten att få pengar nog till att förvandla resan till någonting alldeles extra.

  • 1. Ta hjälp av tredje part – På saljdirekt.se hittar du ett företag som erbjuder färdiga paketlösningar för skolklasser och idrottsföreningar. Med hjälp av dem kan klassen sälja sådant som parmesanost, saffran och mycket annat. Den stora fördelen är att det är enkelt, och att de tydligt redovisar exakt vad ni tjänar på att sälja varje produkt. Era tänkta kunder får dessutom många olika produkter att välja bland.
  • 2. Sälj eget hantverk – Kanske är det på sin plats att ni är kreativa? Här finns det egentligen inga gränser. Ni kan sticka mössor, göra teckningar eller vad som helst. Med lite kreativitet och tanke bakom det hela kan ni göra någonting bra som människor gärna lägger pengar på.
  • 3. Gå ut med hundar – Om ni kan komma överens i klassen om förutsättningarna kan det här fungera utmärkt. Det är inte bara det att de flesta barnen förmodligen kommer älska att gå ut med hundarna, det kan säkerligen bli relativt välbetalt också – samtidigt som det inte kräver någon initial investering överhuvudtaget.
  • 4. Anordna en minifestival – Bjud in föräldrar och andra i grannskapet till en minifestival. Barnen kan uppträda med någonting ni gjort i musikklassen, baka bullar att sälja, anordna lotterier och mycket annat.
  • 5. Anordna en loppis – De flesta har saker som de inte behöver, även barn (leksaker som de växt ifrån till exempel). Anordna en loppis, kanske i kombination med föregående idé.

Leave a Reply

mts_best